Titel

Uit MusicMeterWiki
Versie door CHIEP (Overleg | bijdragen) op 20 sep 2021 om 11:56

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De titel van een album is over het algemeen op de hoes te vinden, maar anders dan op MovieMeter zijn albumhoezen vaker dan filmposters onderhevig aan aparte opmaak waardoor de albumtitel of zelfs de uitvoerende artiest soms niet op een albumhoes te zien is. MusicMeter hanteert het beleid van AllMusic voor de albumtitels. Bij twijfel, zoals Illinois van Sufjan Stevens, wordt de titel gehanteerd zoals die wordt gebruikt door de artiest zelf en/of het label waarop het album is uitgebracht. De titel zoals vermeld op de hoes kan wel worden opgegeven als alternatieve titel.

Alle woorden in albumtitels worden met een hoofdletter geschreven, met uitzondering van de lidwoorden en korte voorzetsels the, a, an, of, with en up, voorzover deze niet aan het begin van de albumtitel voorkomen. Langere voorzetsels zoals without en under worden wel met een hoofletter geschreven. De correcte spelling is dus bijvoorbeeld In a Bar, Under the Sea.

Wanneer een album meerdere titels heeft (denk aan verzamelaars zoals Legend van Bob Marley) of in de volksmond bekend staat onder een andere naam (The White Album), dien je deze in te geven in het veld "alternatieve titel".

We vermelden de artiestennaam niet nog eens in de titel van een album, tenzij die vermelding de nodige informatiewaarde bezit. Dus: "The Very Best of Queen" wordt "The Very Best Of", "The Essential Bob Dylan" wordt "The Essential" en "Elvis Presley Sings Country Classics" wordt "Sings Country Classics". Als Paul McCartney echter een box zou uitbrengen met als titel "The Greatest Hits of The Beatles, Wings & Paul McCartney", dan kan het dus wel.

Opgelet: 1) Als het om een niet-Latijnse titel gaat, moet deze bij het indienen altijd vertaald worden in het Latijn (kwestie van de release te kunnen terugvinden in onze database). 2) Bij deluxe of super deluxe versies van albums houden we enkel de titel van de originele versie aan op de site en voegen we dus geen alternatieve titel(s) toe.

Zie ook