Moderator: verschil tussen versies

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
Een '''moderator''' (of kortweg '''mod''') is een type [[crew|crewlid]] dat toezicht houdt op de discussies op de site en deze in goede banen leidt wanneer berichten off-topic raken, regels worden overtreden of misbruik van de site wordt gemaakt. Op dit moment zijn de moderators op MusicMeter [[ArthurDZ]], [[panjoe]], en [[trebremmit]]. Om de functie goed uit te kunnen voeren, beschikt een moderator over enkele mogelijkheden die een [[gebruiker]] niet heeft, namelijk het aanpassen en verwijderen van [[bericht|berichten]] en [[stemmen]] van anderen, en het opleggen van [[ban|bans]].
+
Een '''moderator''' (of kortweg '''mod''') is een type [[crew|crewlid]] dat toezicht houdt op de discussies op de site en deze in goede banen leidt wanneer berichten off-topic raken, regels worden overtreden of misbruik van de site wordt gemaakt. Op dit moment zijn de moderators op MusicMeter [[ArthurDZ]] en [[panjoe]]. Om de functie goed uit te kunnen voeren, beschikt een moderator over enkele mogelijkheden die een [[gebruiker]] niet heeft, namelijk het aanpassen en verwijderen van [[bericht|berichten]] en [[stemmen]] van anderen, en het opleggen van [[ban|bans]].
  
 
Een moderator zal alleen overgaan tot het aanpassen of verwijderen van [[bericht|berichten]] als hij meent dat het bericht de regels van de site overtreedt. Afgezien van uitzonderlijke gevallen, zoals privacyschending, zal een moderator verder geen berichten op verzoek wijzigen of verwijderen. Berichten overtreden de regels bijvoorbeeld als:
 
Een moderator zal alleen overgaan tot het aanpassen of verwijderen van [[bericht|berichten]] als hij meent dat het bericht de regels van de site overtreedt. Afgezien van uitzonderlijke gevallen, zoals privacyschending, zal een moderator verder geen berichten op verzoek wijzigen of verwijderen. Berichten overtreden de regels bijvoorbeeld als:

Versie van 25 sep 2018 om 12:28

Een moderator (of kortweg mod) is een type crewlid dat toezicht houdt op de discussies op de site en deze in goede banen leidt wanneer berichten off-topic raken, regels worden overtreden of misbruik van de site wordt gemaakt. Op dit moment zijn de moderators op MusicMeter ArthurDZ en panjoe. Om de functie goed uit te kunnen voeren, beschikt een moderator over enkele mogelijkheden die een gebruiker niet heeft, namelijk het aanpassen en verwijderen van berichten en stemmen van anderen, en het opleggen van bans.

Een moderator zal alleen overgaan tot het aanpassen of verwijderen van berichten als hij meent dat het bericht de regels van de site overtreedt. Afgezien van uitzonderlijke gevallen, zoals privacyschending, zal een moderator verder geen berichten op verzoek wijzigen of verwijderen. Berichten overtreden de regels bijvoorbeeld als:

  • een bericht tegen de algemene fatsoensnormen ingaat (gescheld, persoonlijke aanvallen op andere gebruikers).
  • een bericht op een albumpagina of in een forumtopic staat waar het geen betrekking op heeft (off-topic is); in dit geval zal een bericht meestal verplaatst worden, maar politieke discussies zijn nergens op de site toegestaan.
  • een bericht geschreven is in onbegrijpelijke kleuter- of sms-taal.

Zie de gedragsregels voor een uitgebreider overzicht van de regels waaraan gebruikers van MusicMeter zich dienen te houden.

Naast het bewerken en verwijderen van berichten kunnen moderators zoals gezegd ook stemmen verwijderen. Hiertoe zullen zij overgaan als:

  • een gebruiker fraude pleegt (moedwillig gemiddeldes en toplijsten beïnvloedt).
  • een gebruiker op een album stemt dat hij of zij nog niet in zijn geheel heeft beluisterd.

Een moderatoringreep gaat altijd gepaard met een toelichting en eventueel een waarschuwing. Als je het niet eens bent met een beslissing, kun je daarop reageren via een privébericht naar de moderator in kwestie. Als je van mening bent dat de moderators in andermans bericht moeten ingrijpen, kun je hen daar via de meld misbruik-functie op attenderen. Voor stemmen bestaat een dergelijke functie niet; als je fraude vermoedt kun je dat via een privébericht melden. Het bespreken van individuele gevallen op het forum wordt op MusicMeter niet op prijs gesteld.

Als een gebruiker de waarschuwingen van de moderators negeert en de regels blijft overtreden, kan hem een ban opgelegd worden. In dat geval kan hij niet meer inloggen, en dus ook geen berichten of stemmen meer plaatsen, waarmee het misbruik dus ook ophoudt. Omdat als bijgevolg hiervan gebande gebruikers ook geen privéberichten meer kunnen sturen, zullen zij per e-mail contact op moeten nemen met de moderator die de ban oplegde als zij hier nog op willen reageren. Dit kan via het e-mailadres [email protected]