Label: verschil tussen versies

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
(9 tussenliggende revisies door 5 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De naam van het '''label''' wat het album oorspronkelijk uitgaf, moet bij een album worden opgenomen. Over het algemeen wordt hier het label vermeld waar de eerste release van het album op is uitgebracht; is er later een re-release van een album op een ander label uitgekomen, dan blijft het oorspronkelijke label gehandhaafd bij de toevoeging.
+
In het labelveld vul je naam van het '''label''' in dat het album oorspronkelijk uitgaf. Over het algemeen wordt hier het label vermeld waar de eerste release van het album op is uitgebracht; is er later een re-release van een album op een ander label uitgekomen, dan blijft het oorspronkelijke label gehandhaafd bij de toevoeging.
  
Bij het opnemen van een label worden toevoegingen als ''label'', ''records'' en ''recordings'' weggelaten. Het is dus ''XL'', niet ''XL Recordings''.
+
Bij het opnemen van een label worden toevoegingen als ''inc.'', ''industries'', ''records'', ''recordings'', ''music'', ''label'', ''discs'', ''disques'', ''schallplatten'' en ''tapes'' weggelaten. Het is dus ''XL'', niet ''XL Recordings''. Voor de labels ''Century Media'', ''Ilian Tape'', ''Cooking Vinyl'' en ''Western Vinyl'' maken we hierop echter wel een uitzondering.
 +
 
 +
Het label Pias vermelden we als ''[PIAS]'' op de site, dus tussen rechte haken en in hoofdletters.
 +
 
 +
Wanneer een album in eigen beheer is uitgebracht, moet er bij het toevoegen ''Eigen Beheer'' (dus met twee hoofdletters) worden ingevuld. Op deze manier verschijnt uiteindelijk de tekst ''"Uitgebracht in eigen beheer"'' bij het album.
 +
 
 +
== Zie ook ==
 +
 
 +
* [[Hoofdlettering]]
  
 
[[categorie:Toevoegen]]
 
[[categorie:Toevoegen]]

Huidige versie van 7 dec 2019 om 04:48

In het labelveld vul je naam van het label in dat het album oorspronkelijk uitgaf. Over het algemeen wordt hier het label vermeld waar de eerste release van het album op is uitgebracht; is er later een re-release van een album op een ander label uitgekomen, dan blijft het oorspronkelijke label gehandhaafd bij de toevoeging.

Bij het opnemen van een label worden toevoegingen als inc., industries, records, recordings, music, label, discs, disques, schallplatten en tapes weggelaten. Het is dus XL, niet XL Recordings. Voor de labels Century Media, Ilian Tape, Cooking Vinyl en Western Vinyl maken we hierop echter wel een uitzondering.

Het label Pias vermelden we als [PIAS] op de site, dus tussen rechte haken en in hoofdletters.

Wanneer een album in eigen beheer is uitgebracht, moet er bij het toevoegen Eigen Beheer (dus met twee hoofdletters) worden ingevuld. Op deze manier verschijnt uiteindelijk de tekst "Uitgebracht in eigen beheer" bij het album.

Zie ook