Gedragsregels: verschil tussen versies

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Gedragsregels op de site)
(Gedragsregels op de site)
Regel 3: Regel 3:
 
* [[MusicMeter]] is een discussiesite voor muziekliefhebbers. Dat impliceert dat [[gebruiker|gebruikers]] in hun [[bericht]]en hun meningen serieus verwoorden en in normaal Nederlands beargumenteren. Berichten moeten leesbaar zijn, gebruik dus waar nodig hoofdletters en interpunctie.
 
* [[MusicMeter]] is een discussiesite voor muziekliefhebbers. Dat impliceert dat [[gebruiker|gebruikers]] in hun [[bericht]]en hun meningen serieus verwoorden en in normaal Nederlands beargumenteren. Berichten moeten leesbaar zijn, gebruik dus waar nodig hoofdletters en interpunctie.
  
* We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten ('[[troll-berichten|trollen]]') zijn uit den boze. Ook politieke en/of religieuze uitingen worden niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen.
+
* We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten ('[[troll-berichten|trollen]]') zijn uit den boze.  
 +
 
 +
* Politieke en/of religieuze uitingen worden niet toegestaan, omdat discussies over politiek en religie vaak snel uit de hand lopen.
  
 
* Het is in verband met de layout niet de bedoeling berichten te ondertekenen met een (nick)naam, ‘signature’, of ondertitel.
 
* Het is in verband met de layout niet de bedoeling berichten te ondertekenen met een (nick)naam, ‘signature’, of ondertitel.

Versie van 11 dec 2017 om 22:19

Gedragsregels op de site

 • MusicMeter is een discussiesite voor muziekliefhebbers. Dat impliceert dat gebruikers in hun berichten hun meningen serieus verwoorden en in normaal Nederlands beargumenteren. Berichten moeten leesbaar zijn, gebruik dus waar nodig hoofdletters en interpunctie.
 • We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten ('trollen') zijn uit den boze.
 • Politieke en/of religieuze uitingen worden niet toegestaan, omdat discussies over politiek en religie vaak snel uit de hand lopen.
 • Het is in verband met de layout niet de bedoeling berichten te ondertekenen met een (nick)naam, ‘signature’, of ondertitel.
 • Slowchat, oftewel het voortdurend onderling reageren op elkaars korte berichten en/of grappen, is niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan om op MusicMeter aanwezig te zijn onder meerdere gebruikersnamen, bijvoorbeeld met de intentie om bepaalde albums extra onder de aandacht te brengen. Moderators kunnen dit achterhalen en zullen in zo'n geval ingrijpen.
 • Schelden en vloeken is aanleiding voor een directe ban.
 • Het is alleen toegestaan te stemmen op albums die je in zijn geheel hebt gehoord, en die je dus als geheel kunt beoordelen. Het is niet toegestaan te stemmen aan de hand van de verwachting van een album, een aantal losse nummers, een uitgebrachte single, of fragmenten (samples) van nummers.
 • Het is niet toegestaan om persoonlijke PM's in publieke forums of bij albums te posten, en zeker niet zonder medeweten van de verstuurder van zo'n PM; PM's worden in vertrouwen verstuurd en zijn alleen bestemd voor de ontvanger.
 • De taak van de toevoegcrew is het controleren van en hulp verlenen bij toevoegingen. Bij een afgekeurde toevoeging dient de toevoeger niet met een privébericht op die afkeuring te reageren, en als dat wel gebeurt hoeft de crew niet op zulke berichten te reageren. Als dit herhaaldelijk gebeurt, zal een moderator op de hoogte worden gebracht.
 • Het is niet de bedoeling dat MusicMeter gebruikt wordt als reclameplatform. Als een gebruiker overduidelijk de intentie heeft zijn eigen band, website of evenement onder de aandacht te brengen, dan grijpen de moderators in. Hier en daar een welgeplaatste link naar een website is prima. Als de moderators constateren dat MusicMeter gebruikt worden om te adverteren, in plaats van een bijdrage te leveren aan de albumpagina, zullen ze ingrijpen en de betreffende berichten verwijderen. Deze regel geldt niet alleen op het forum, maar ook bij de albumdiscussies.
 • Het is niet de bedoeling dat users die een recensie schrijven voor een externe website links naar die site plaatsen zonder daarbij duidelijk te maken wat deze link bijdraagt aan de bespreking van het album. Daarom dienen ze bij zo'n link ófwel een samenvatting van hun artikel, ófwel het hele artikel te plaatsen, zodat andere gebruikers weten wat ze van de bijgevoegde link kunnen verwachten.
 • Bij het aanhalen of bespreken van andere externe teksten moet rekening worden gehouden met copyright. Hierbij is het dus juist niet de bedoeling dat meer dan een enkele zin wordt geciteerd. Zie ook de regels voor citeren bij de wiki over berichten.
 • Tegen frauduleuze stemmen (het geven van veel 0,5* aan een bepaalde een artiest of genre om deze naar beneden te stemmen) wordt zoveel mogelijk optreden: eerst volgt een waarschuwing via PM, als niet binnen afzienbare tijd op deze PM wordt gereageerd, worden alle stemmen van een user verwijderd zonder tweede waarschuwende PM. De moderators kunnen geen selectie maken binnen de stemmen en bijvoorbeeld alleen de 0,5*-stemmen verwijderen: álle stemmen worden verwijderd als niet wordt gereageerd.
 • Het is niet toegestaan illegale downloadlinks naar torrensites of downloadsites te plaatsen, of om dergelijke links te vragen. Bij twijfel over het legale karakter van een downloadlink wordt deze ook weggehaald.
 • Recente albums waarbij een discussie of twijfel ontstaat over de tracklisting en/of het artwork worden direct verwijderd.

Rol van de moderators

Moderators kunnen ongewenste berichten verwijderen. Dit gaat altijd gepaard met een toelichting en eventueel een waarschuwing. Als je het niet eens bent met een beslissing, kun je daarop reageren via een privébericht naar de moderator in kwestie. In uiterste gevallen kunnen moderators een gebruiker een ban opleggen. Als je van mening bent dat de moderators in andermans bericht moeten ingrijpen, kun je hen daar via een alert op attenderen.

Zie ook