Gedragsregels

Uit MusicMeterWiki
Versie door Yak (Overleg | bijdragen) op 24 mrt 2008 om 11:31

Ga naar: navigatie, zoeken

Gedragsregels op de site

 • MusicMeter is een discussiesite voor muziekliefhebbers. Dat impliceert dat gebruikers in hun berichten hun meningen serieus verwoorden en beargumenteren, in normaal Nederlands, en dus niet in sms-, BrEeZaH- of chattaal, en zonder geschreeuw door middel van het gebruik van enkel hoofdletters.
 • We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten ('trollen') zijn uit den boze. Ook discussies over politiek en/of religie worden niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen.
 • Het is in verband met de layout niet de bedoeling berichten te ondertekenen met een (nick)naam, ‘signature’, of ondertitel.
 • Slowchat, oftewel het voortdurend onderling reageren op elkaars korte berichten en/of grappen, is niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan om op MusicMeter aanwezig te zijn onder meerdere gebruikersnamen, bijvoorbeeld met de intentie om bepaalde albums extra onder de aandacht te brengen. Moderators kunnen dit achterhalen en zullen in zo'n geval ingrijpen.
 • Schelden en vloeken is aanleiding voor een directe ban. Dit is een ernstige overtreding van de regels en een dergelijke ban wordt dus in principe niet meer teruggedraaid.
 • Het is alleen toegestaan te stemmen op albums die je in zijn geheel hebt gehoord, en die je dus als geheel kunt beoordelen. Het is niet toegestaan te stemmen aan de hand van de verwachting van een album, een aantal losse nummers, een uitgebrachte single, of fragmenten (samples) van nummers.
 • Het is niet toegestaan om persoonlijke PM's in publieke forums of bij albums te posten, en zeker niet zonder medeweten van de verstuurder van zo'n PM; PM's worden in vertrouwen verstuurd en zijn alleen bestemd voor de ontvanger.
 • MusicMeter mag niet gebruikt worden als vacaturesite, dus er mogen geen berichten gepost worden in de trant van: "wij van www.supergeweldigesite.nl zijn op zoek naar nieuwe collega's!
 • Hier en daar een welgeplaatste link naar een website is prima, maar we staan het niet toe om overmatige aandacht te vestigen op je eigen website, blog, foto-pagina of wat dan ook.
 • Aankondigingen voor eigen georganiseerde feesten en dergelijke zijn alleen toegestaan na overleg met de moderators. Zij beoordelen of ze een dergelijk bericht op de site wensen.
 • Tegen frauduleuze stemmen (het geven van veel 0,5* aan een bepaalde een artiest of genre om deze naar beneden te stemmen) wordt zoveel mogelijk optreden: eerst volgt een waarschuwing via PM, als niet binnen afzienbare tijd op deze PM wordt gereageerd, worden alle stemmen van een user verwijderd zonder tweede waarschuwende PM. De moderators kunnen geen selectie maken binnen de stemmen en bijvoorbeeld alleen de 0,5*-stemmen verwijderen: álle stemmen worden verwijderd als niet wordt gereageerd.
 • Recente albums waarbij een discussie of twijfel ontstaat over de tracklisting en/of het artwork worden direct verwijderd.

Rol van de moderators

Moderators kunnen ongewenste berichten verwijderen. Dit gaat altijd gepaard met een toelichting en eventueel een waarschuwing. Als je het niet eens bent met een beslissing, kun je daarop reageren via een privébericht naar de moderator in kwestie. In uiterste gevallen kunnen moderators een gebruiker een ban opleggen. Als je van mening bent dat de moderators in andermans bericht moeten ingrijpen, kun je hen daar via een alert op attenderen.

Zie ook