Gebruiker

Uit MusicMeterWiki
Versie door Yak (Overleg | bijdragen) op 22 nov 2007 om 14:06

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een gebruiker (voorheen: user) is iemand die zich op MusicMeter ingeschreven heeft. Elke gebruiker heeft een gebruikersnaam en een wachtwoord, die tezamen zijn account vormen. Behorend bij een account is een gebruikerspagina, waarop diverse statistieken en stemoverzichten van een gebruiker staan. Elke gebruiker heeft in principe precies één account; het hebben van meerdere wordt gezien als fraude. Een bezoeker op MusicMeter die geen account heeft, is een gast.

Hoewel gasten alle muziekpagina's en forumtopics wel kunnen lezen, heeft een gebruiker meer mogelijkheden. Hoewel inschrijven gratis is, is dit noodzakelijk om alle berichten en stemmen van een persoon bij elkaar te houden. Een gebruiker heeft de volgende mogelijkheden die een gast niet heeft:

Gebruikers en bijbehorende gebruikerspagina's blijven altijd bestaan, ook als de gebruiker gedurende lange tijd niet meer actief is geweest. Wel kan in het geval van misbruik een moderator een ban op een account plaatsen, waardoor de bewuste gebruiker niet meer kan inloggen.