Stemmen

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoe kan ik stemmen?

Bij elk album op MusicMeter zie je een selectieboxje staan waar je een waardering tussen 0.5 (erg slecht) en 5.0 (fantastisch) ziet staan. Selecteer een waardering, en hij wordt gelijk opgeslagen. Zorg wel dat je ingelogd bent op de site. Mocht je je stem later willen wijzigen of verwijderen, selecteer je een andere waarde bij het album. Je kunt een nieuwe stem selecteren, of voor de "verwijder" optie kiezen in het geval je je stem wilt verwijderen. Een overzicht van alle stemmen die een album ontvangen heeft krijg je door middel het "stemmen"-tabblad. Als meerdere gebruikers op een bepaald album stemmen, vloeit hier een gemiddelde beoordeling uit voort.

Ik wil snel op meerdere albums stemmen, kan dat?

Snel stemmen doe je door het genereren van een stemtabel. De optie om een stemtabel te genereren kom je overal op de site tegen waar een lijst van albums wordt weergegeven: niet alleen bij zoekresultaten, maar ook bij top-100 lijsten, artiestenoverzichten, enzovoorts. Wanneer je een stemtabel genereert heb je de mogelijkheid om snel op verschillende albums te stemmen. Let wel op: bij misbruik van deze mogelijkheid, bij opzichtige manipulatie van een of meer toplijsten door het plaatsen van grote reeksen lage stemmen, wordt je account geblokkeerd.

Zoals ook al in de gedragsregels vermeld staat, is het alleen toegestaan te stemmen op albums die je in zijn geheel hebt gehoord, en die je dus als geheel kunt beoordelen. Het is niet toegestaan te stemmen aan de hand van de verwachting van een album, een aantal losse nummers, een uitgebrachte single, fragmenten (samples) van nummers of een voor- of afkeur voor een artiest.

Het selecteren van favoriete tracks

Wanneer je op een album gestemd hebt, kun je een aantal favoriete tracks selecteren. Bij elk album staat op het tabblad statistieken een overzicht van de populairste tracks. Het aantal favoriete tracks dat je kunt selecteren hangt af van het aantal tracks op de reguliere release (bonustracks worden dus niet meegerekend). Een album moet wel minimaal 4 reguliere tracks hebben. De verdeelsleutel voor het aantal te selecteren tracks is als volgt: 2 bij 4 tot 10 tracks, 3 bij 11 tot 15, 4 bij 16 tot 20, 5 bij 21 tot 25, etc.