Inschrijven

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Inschrijven is het aanmaken van een gebruikerprofiel op MusicMeter. Dit biedt een bezoeker meer mogelijkheden dan als gast, zoals het plaatsen van berichten en stemmen. Inschrijven op MusicMeter is gratis en kost slechts enkele minuten.

Het belangrijkste bij het inschrijven, is het kiezen van een gebruikersnaam. Dit dient met zorg te gebeuren, aangezien je je gebruikersnaam later niet meer kunt wijzigen. Ook het kiezen van namen die veel op al bestaande namen lijken wordt ontmoedigd; bij zowel gangbare Nederlandse voornamen als muziekartiesten is het risico groot dat iemand anders je al voor was. Via de knop 'gebruikers' in het linkermenu kun je zien welke gebruikersnamen er al zijn.

Naast een gebruikersnaam moet je ook een geldig e-mailadres opgeven waarop je je wachtwoord zult ontvangen (bestaand uit acht willekeurig gekozen letters). Daarmee kun je vervolgens inloggen, om daarna in je profiel je wachtwoord te veranderen in iets wat voor jou praktisch is. Je wachtwoord kun je ook daarna nog op elk gewenst tijdstip aanpassen; je e-mailadres echter niet (om te garanderen dat elke gebruiker een werkend e-mailadres heeft). Wel kun je aangeven of je e-mailadres voor andere gebruikers zichtbaar moet zijn of niet. Mocht je op een gegeven moment je e-mailadres willen wijzigen, dan kun je dit aangeven bij een moderator. Deze past het e-mailadres dan voor je aan.