Importeren van trackgegevens

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Niet altijd worden de tracks van een album, dat wordt ingevoerd, door een van de drie on-line muziekdatabases - MusicBrainz, Last.fm en iTunes - gevonden. In sommige gevallen worden de tracks van een album gevonden van een artiest, dat toevallig dezelfde naam heeft, maar waarvan de tracktitels afwijken. Dit laatste gebeurd af en toe bij verzamelabums, die onder de dezelfde naam zijn uitgebracht.
Wat ook kan gebeuren is dat bv. MusicBrainz het "verkeerde" album ophaalt, maar dat iTunes daarentegen het bedoelde album bevat.

Handmatige import lukt het best als de de tracks in een zogenaamd ascii(tekst)bestand staan, er een kolom/rij structuur aanwezig is en vervolgens via copy/paste in het invoerveld worden geplaatst.
Bijvoorbeeld:

tracknummer tracttitel trackduur
1 Julia 3:45
2 Romeo 3:45
3 Forbidden 2:15
etc.etc.

Alléén tracktitels worden ook geïmporteerd en dan blijven na import de velden tracknummer en trackduur leeg.

Als de tracklist van album regelrecht van een webpagina wordt gekopieerd en in het invoerveld wordt geplakt, kunnen er allerlei onzichtbare karakters (of graphics) worden mee gekopieerd (e.e.a. is afhankelijk van de opmaak van de betreffende website) en die kunnen de import sterk beïnvloeden, waardoor sommige tracks geen relevante data bevatten. Als de gekopieerde gegevens eerst in Notepad of Excel wordt gezet, kan de track informatie worden ontdaan van niet-relevante tekst en kan een "schoon" lijstje ter import worden aangeboden.
Goed nalopen van de geïmporteerde tracks is en blijft het devies.