Gebruiker:Gajarigon

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Toevoegen

Het toevoegen van het album verloopt in 4 stappen. De eerste stap is de eenvoudigste, en bestaat uit het nagaan van de voorwaardes waaraan een album moet voldoen om op de website te staan. Hierover staat ook op de wiki nog veel informatie:

Beginnen doe je door in het linkermenu op 'toevoegen' (1) te klikken. Vervolgens (2) lees je wat er staat, en als je zeker bent dat je album aan de criteria voldoet, klik je op 'klik hier' (3) mumehelp1.jpg


Nu komt het echte werk: algemene gegevens. mumehelp2.jpg


Nu komen de tracks, de genres en het land van herkomst. mumehelp3.jpg

En nu de laatste en moeilijkste stap. Het is aan te raden om op voorhand je afbeelding al opgezocht en in orde gebracht te hebben, om te voorkomen dat je veel tijd steekt in het invoeren van de tracks om dan te ontdekken dat je geen afbeelding van de hoes kan vinden. mumehelp4.jpg

Het plaatje

Het laatste (en moeilijkste) deel van het toevoegen is het vinden van een geschikt plaatje/afbeelding van de cover van het album. De voorwaarden zijn dat de afbeelding exact 200 pixels breedt moet zijn en van het type jpg moet zijn. Hieronder staat wat extra uitleg over hoe je zo'n afbeelding kan zoeken en hoe je de grootte van een jpg afbeelding kan aanpassen.

Zoeken van een geschikt plaatje

Een goede manier om te zoeken is via een zoekrobot zoals http://images.google.be . Typ in het zoekvenster de naam van het album (en eventueel van de artiest) in en druk op 'Afbeeldingen zoeken'. Zoek naar afbeeldingen met de juiste extensie (jpg), een breedte die minstens 200 pixels is (als je er een vindt van 200 pixels exact is dit natuurlijk beter!) en die natuurlijk een correcte weergave is van wat er op de hoes staat.

mumehelpafbeelding.jpg

Grootte van een plaatje aanpassen

Stel je hebt eindelijk een plaatje gevonden van het juiste type (jpg) maar het heeft niet de juiste grootte van 200 pixels breedte. Als de afbeelding smaller is dan 200 pixels, zal bij het uitvergroten een beetje kwaliteit verloren gaan. Daarom is het altijd beter om een grote afbeelding te verkleinen dan een kleine uit te vergroten.

De afbeelding aanpassen qua grootte kan je eenvoudig via internet (je hebt hiervoor geen speciale programma's nodig!). Een handige website is http://resizr.lord-lance.com

mumehelpafbeeldingresizen.jpg

Vergeet zeker de laatste stap niet: nadat het bestand aangepast is qua grootte door de website, moet je dit aangepaste bestand opnieuw opslaan. Het bestand dat op je computer staat is namelijk niet zelf veranderd!