Bonustracks

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Bij elk nummer op een album is het mogelijk om het vakje "niet op elke versie van dit album aanwezig" aan te vinken. Er zijn twee mogelijkheden waarbij dit van toepassing is:

  • Het nummer in kwestie is uniek voor het album dat je wil toevoegen of corrigeren. Het is dus enkel verkrijgbaar op speciale of latere uitgaves van het betreffende album.
  • Er zijn (bijvoorbeeld per land) verschillende versies uitgegeven van het betreffende album. In dit geval moet elk nummer dat niet op elke versie van het album staat, worden aangevinkt. Een goed voorbeeld hiervan is Celluloid Heroes van The Kinks.

Als er in de tracklist van een album "bonustrack" achter een nummer staat, betekent dit dus niet automatisch dat je het vakje "niet op elke versie van dit album aanwezig" moet aanvinken.

Opgelet! Indien een album gelijktijdig op lp en cd verschenen is en omwille van de speelduur tussen beide geluidsdragers het aantal nummers verschilt, zijn dit geen bonustracks. Deze nummers zijn namelijk onderdeel van de oorspronkelijke versie van het album zoals die door de artiest zelf bedoeld werd. Een goed voorbeeld hiervan is Disintegration van The Cure.


Zie ook