Albumpagina

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op een albumpagina vind je informatie over een specifiek album. Onder de titel van het album (bovenaan de pagina) staan zes tabbladen. Bij het openen van een albumpagina kom je automatisch uit bij het tabblad info. Via deze albumpagina kun je ook stemmen op de betreffende plaat.

Op deze pagina staat algemene informatie over het album. Ook is de tracklist hier te vinden. In het kader rechts van deze gegevens staat ook de albumhoes, het aantal stemmen en de gemiddelde beoordeling van de gebruikers. Onder deze informatie is ruimte voor reacties, recensies en discussies over het album.

Onder het tabblad stemmen kun je zien wie er allemaal op het album hebben gestemd. Ook vind je er statistieken hoe deze stemmen verdeeld zijn. Onder statistieken staan nog meer statistische gegevens, bijvoorbeeld in welke toplijsten de plaat genoteerd staat en wat de favoriete nummers zijn die door gebruikers zijn geselecteerd. Via nieuw bericht kun je reageren op het album. Dit is overigens ook mogelijk onder het tabblad info onder de al geposte reacties. Via zoek bericht kun je tussen de berichten bij een album zoeken op een bepaalde term of een bepaalde gebruiker. Mocht je op de albumpagina een fout ontdekken, dan kun je die onder het laatste tabblad, corrigeren doorgeven aan de crew.

Een voorbeeld van een albumpagina vind je hier: http://www.musicmeter.nl/album/1/info/