Greatest Hits of: verschil tussen versies

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Varia)
k (Externe links)
 
Regel 30: Regel 30:
 
* [https://www.musicmeter.nl/forum/4/9698 Greatest Hits of #3]
 
* [https://www.musicmeter.nl/forum/4/9698 Greatest Hits of #3]
 
* [https://www.musicmeter.nl/forum/4/10310 Greatest Hits of #4]
 
* [https://www.musicmeter.nl/forum/4/10310 Greatest Hits of #4]
 +
* [https://www.musicmeter.nl/forum/4/10875/ Greatest Hits of #5]
  
 
[[categorie:Achtergrond]]
 
[[categorie:Achtergrond]]
 
[[categorie:Hitlijst]]
 
[[categorie:Hitlijst]]

Huidige versie van 29 jul 2020 om 18:29

Greatest Hits of... is een wekelijks forumspel waarbij het oeuvre van een artiest of producer wordt gerangschikt, door middel van 3 interactieve stemronden. Er bestaan ook bijzondere edities waarbij de artiesten van een label, tijdperk of een bepaalde stroming worden behandeld. Het idee is afkomstig van dazzler, die de eerste drie jaar ook de spelleider was. Vanaf 2014 wordt er gespeeld met elke week een andere spelleider. Via een intekenlijst kunnen forumleden zich hiervoor aanmelden. De eerste editie van het spel begon op 8 december 2010[1]. Intussen hebben er al ruim 400 edities plaatsgevonden.

Spelregels

Het spel wordt gespeeld in drie ronden: een nominatieronde, een afvalronde en de finale. Dit levert uiteindelijk een gezamenlijke top 20 op.

Eerste ronde: nominaties

Deze ronde begint op vrijdagavond of op zaterdag in de loop van de dag. De organisator heeft een startlijst gemaakt met de twintig meest populaire nummers van de artiest. Deelnemers kunnen maximaal tien andere nummers van de artiest nomimeren (het minimumaantal wisselt per week) met de deadline op maandagavond. De tien meest genomineerde nummers gaan samen met de twintig nummers van de startlijst door naar de tweede ronde. Indien nodig wordt er een tiebreak gespeeld tussen nummers die evenveel genoemd zijn. Er blijven vervolgens dertig nummers over.

Tweede ronde: nummers wegstemmen

Deelnemers posten een lijst met hun tien minst favoriete nummers uit de lijst van dertig. De tien meest genoemde nummers vallen af, ook hier eventueel na een tiebreak. De deadline is op woensdagavond. Er blijven twintig nummers over.

Finaleronde: twintig nummers rangschikken

Deelnemers posten een top tien van de twintig nummers die naar de finaleronde zijn gegaan. Hierbij krijgt nummer tien 1 punt, nummer negen 2 punten etc. tot 10 punten voor de nummer één. De deadline is vrijdagavond. De spelleider telt alle punten op en post vervolgens de top 20 (waarbij het gebruikelijk is in ieder geval de top 10 één voor één te posten met toelichting erbij).

Een spelleider kan er overigens voor kiezen om kleine aanpassingen te doen aan deze opzet om moverende redenen.

Varia

Overzichten

Zie ook

Lijst van Greatest Hits of...-edities (een overzicht met alle gespeelde edities tot nu toe)

Externe links