Corrigeren

Uit MusicMeterWiki
Versie door CHIEP (Overleg | bijdragen) op 9 feb 2020 om 02:16

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Corrigeren is het aanpassen van de gegevens op een albumpagina of artiestenpagina. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor gebruikers. Een correctie insturen kan via de knop 'corrigeren' van elke willekeurige album-of artiestenpagina, waar men dan de onjuiste gegevens kan verbeteren.

Geef in het 'Opmerkingen voor de crew'-veld duidelijk aan wat je verbeterd hebt, en stuur een link mee om te voorkomen dat een crewlid alsnog zelf moet achterhalen of een correctie wel terecht is. Bij een correctie voor een grotere albumhoes is het niet verplicht (maar wel als de hoes afwijkt van deze die er nu opstaat). Voor alle andere correcties is het wel verplicht aangezien het regelmatig voorvalt dat daar foutieve correcties worden ingediend. Let hierbij op de richtlijnen zoals opgesteld voor het toevoegen.

Nadat je je correctie verstuurd hebt, belandt deze in een wachtrij, waarna een crewlid je correctie in overweging zal nemen. Pas na zijn/haar goedkeuring verschijnt de gewijzigde album-of artiesteninformatie op de site. Van zowel goedkeuring als afkeuring wordt je per privébericht op de hoogte gebracht. In het geval van afkeuring is de door jou ingestuurde informatie verandering (tracklist, hoes etc.) niet meer op de site aanwezig (er is geen pagina met afkeuringen zoals bij toevoegingen). Als je daar dus waarde aan hecht, moet je deze informatie zelf bewaren.

Opgelet! 1. Gelieve per correctie slechts één wijziging in te zenden; stuur je er meerdere door (en ook al vermeld je ze braaf allemaal), dan neem je immers het risico dat de correctie wordt afgekeurd omdat niet alle wijzigingen in orde zijn (lees: werk voor niets).

2. Dien voor een release nooit een tweede correctie in als de vorige correctie nog niet werd behandeld. Als een crewlid ook de tweede goedkeurt, wordt de eerste daardoor namelijk ongedaan gemaakt.