Corrigeren

Uit MusicMeterWiki
Versie door Herman78 (Overleg | bijdragen) op 21 mrt 2010 om 01:39

Ga naar: navigatie, zoeken

Corrigeren is het aanpassen van de gegevens over album op een albumpagina. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor gebruikers. Op het 'corrigeer'-tabblad van elke willekeurige albumpagina is een formulier te vinden, waarin de onjuiste gegevens kunnen worden verbeterd.

Geef in het commentaarveld onderaan het formulier aan wat je verbeterd hebt en je motivatie. Het is verplicht dit laatste te onderbouwen door bewijsmateriaal mee te sturen, om te voorkomen dat een crewlid alsnog zelf uit moet achterhalen of een correctie wel terecht is. Met name bij correcties van releasejaar, correcte hoes en tracklijst gebeurt het regelmatig dat er foutieve correcties worden ingediend, vandaar de verplichting bewijsmateriaal mee te sturen. Let hierbij op de richtlijnen zoals opgesteld voor het toevoegen.

Nadat je je correctie verstuurd hebt, belandt deze in een wachtrij, waarna een crewlid je correctie in overweging zal nemen. Pas na zijn/haar goedkeuring verschijnt de gewijzigde albuminformatie op de site. Zolang de door jou ingestuurde correctie nog in de wachtrij staat heeft het geen zin een tweede correctie te doen op hetzelfde album, aangezien je deze doet op het nog ongecorrigeerde album. De wijzigingen van je eerdere correctie zouden dan verdwijnen bij het goedkeuren van de tweede. Van zowel goedkeuring als afkeuring wordt je per privébericht op de hoogte gebracht. In het geval van afkeuring is de door jou ingestuurde informatie verandering (tracklist, plaatje etc.) niet meer op de site aanwezig (er is geen pagina met afkeuringen zoals bij toevoegingen); als je daar waarde aan hecht, moet je deze informatie dus zelf op je eigen pc bewaren.


Stub.gif Dit artikel moet nog herschreven of uitgebreid worden.

Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om te helpen van MusicMeterWiki een completer project te maken.