BeatSense

Uit MusicMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

BeatSense is een website waar users in zogenoemde rooms gezamenlijk met andere users (real-time) naar muziek kan kunnen luisteren. Het platform bestaat sinds 1 januari 2016 en maakt gebruik van YouTube als muziekprovider. Haar slogan luidt Social Music Experience. Al ingelogd kunnen users met elkaar chatten, nummers toevoegen aan de wachtrij en elkaars inzendingen beoordelen met +1 (duim omhoog) of een -1 (duim omlaag). De best scorende nummers komen in een ranglijst te staan.

Op 8 april 2020 - ten tijde van de eerste lockdown - kwam aerobag met het voorstel om BeatSense uit te proberen als nieuw CSL-platform. Hij maakte hiervoor de MusicMeter-Room aan. De maand daarvoor hing een groep users nog vrijwel dagelijks rond op Chat4all en probeerde men met een gezamenlijke Spotify-playlist te CSL'en. Dit had echter als nadeel dat het moeilijk was om allemaal synchroon te lopen. Bovendien was de verrassing van welke nummers er in de wachtrij stonden vaak al weg, omdat het niet mogelijk was om zonder spoilers nieuwe nummers toe te voegen.

Al snel groeide de MusicMeter-Room tot een groot succes en dus werd BeatSense voortaan primair gebruikt voor CSL-sessies (m.u.v. de Ladderfinales die op Orinoco Radio worden uitgezonden). Het is gebruikelijk dat thema CSL-sessies in het topic worden aangekondigd. BeatSense heeft in korte tijd de rol overgenomen van SoulSeek (2004-2012), Soundrop (2013-2015) en Chat4all + Spotify (2017-2019). In de coronapandemie (maart 2020-heden) werd de website een geliefd toevluchtsoord voor MuMe-users die noodgedwongen veel thuis zaten, als gevolg van de langdurige lockdowns en het gebrek aan live concerten en andere evenementen.